ندای شهر من لنده
ندای شهر من لنده
پاتوق شهروندان لنده ای

 

نوشته شده در تاريخ چهارشنبه ۱۴ دي ۱۳۹۰ توسط حسین انجام |

لنده نخستين بخش استان كهگيلويه ‌و بويراحمد است كه قبل از تاسیس و تشکیل این استان به روايتي در سال 1313 به بخش ثلاث بهبهان شهرت داشته و بسياري از نقاط مختلف شهرستان‌هاي كهگيلويه و بهمئي را شامل مي‌شده، بخش لنده در اتی استان جزء اولین هاست که باید به احداث نخستين مدرسه استان (مدرسه ارديبهشت)، نخستين هنگ ژاندارمري، نخستين مركز ثبت احوال، ثبت نخستين شناسنامه استان در سال 1309 و نخستين مركز شهرنشيني در استان‌ اشاره کرد که این امر خود گوياي قدمت و وسعت اين بخش است.

بخش لنده با وسعتي بالغ بر 850 كيلومتر مربع، داراي چهار شهرك و 106 روستا، جمعيتي قريب به 39 هزار نفر (10 هزار نفر روستايي، 15 هزار نفر عشايري و 14 هزار نفر شهري) داشته و از شمال به بخش‌هاي چاروسا و ديشموك، از جنوب به شهرستان بهبهان، از شرق به دهدشت و از غرب به بهمئي منتهي شده و تاكنون 23 بخشدار را پذيرا بوده است.

مردم لنده در دين‌داري، ولايت‌مداري، ارتباط مستمر با روحانيت و عاشق اهل‌بيت بودن نمونه است که نشان های ان وجود 32 مسجد و حضور پر شور و شعور در مناسبت‌هاي ملي و مذهبي، حضور در نماز جمعه، مشاركت فعال 100درصدي در انتخاباتمی باشد
مردم لنده در طول هشت سال دفاع مقدس حضوری فعال داشتند به طوری که بيش از 87 شهيد، 326 جانباز و 14 آزاده به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تقدیم کردند.
یکی از شرایط اصلی در نظام شهری و شهری سازی دارا بودن زير‌ساخت‌هاي اداري لازم است که این امر در شهر لنده موجود است از جمله وجود هفت اداره مستقل، 25 نمايندگي ادارات، 5 بانك مستقل و مركز آموزش‌عالي (دانشگاه پيام نور) جهت به ثمر نشستن آرزوي ديرينه مردم (شهرستاني) وجود داشته و مي‌طلبد كه مسئولان اقدامات جدي‌تري را انجام دهند.

از دیگر امتیازات بخش لنده وجود مناطق گردشگري در اين بخش است که نقاط گردشگري بكر و جذابي همچون امامزاده سيدعمادالدين‌ولي ‌(ع)، دلي مهرجان، دلي خياركار، آب موگرمون و... می تواند زمینه ساز فعالیت های گردشگری باشد اما با کمال تاسف تاكنون جهت ايجاد مكان‌هاي تفرجگاهي در اين مناطق، هيچ‌گونه سرمايه‌گذاري از طريق بخش خصوصي و دولتي انجام نگرفته است.

همچنین بخش لنده با داشتن دو ناحيه سردسيري و گرمسيري، رودخانه هاي دائمي و فصلي پرآب مارون، جن، سرچشمه هاي خنك سرحدات دلي خياركار، دلي مهره و ...، آثار باستاني مربوط به ميرلعلپا، كهناب، آتشگاه، بزرگترین شتر سنگی دنیا ،داشتن جاده نسبتاً شوسه براي رفتن به كوه سياه و سفيد، باغهاي ميوه هاي سردسيري و گرمسيري و.. همه از نعماتي كه خداوند به اين مردم اين بخش ارزاني داشته است.

آب در هرجای سبب آبادانی و توسعه است که لنده در این خصوص کمبودی ندارد وجود دو رودخانه موگرمون و جن در اين بخش گامي در جهت پيشرفت كشاورزي خواهد بود همچنین بخش لنده استعداد خوبي در زمينه كشاورزي و زنبورداري دارد كه بهترين عسل را به بازار استان تحويل مي‌دهد.

موقعیت لنده به گونه ای است که تنها راه ارتباطی نسبتا مطمئن جاده لنده به دهدشت است که به وسیله پل ارتباطی که بر روی رودخانه مارون ،تردد مردم صورت می گیرد و اگر سیل سال 65 تکرار شود لنده جزیره خواهد شد و تردد مردم به سختی صورت خواهد گرفت .

درخواست مردم در این خصوص توسعه و احداث جاده لنده به قلعه رئیسی و همچنین جاده لنده به بهبهان است که اگر این امر صورت گیرد این بخش از بن بست خدادادی خارج خواهد شد.
به مردم لنده وعده های زیادی در خصوص شهرستان شدن این شهر داده شد ولی هنوز خبری نیست که اخرین وعده از سوی سيف‌الله مطلبي معاون سياسي امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد ‌در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اعلام شد که گفتند دولت با شهرستان شدن لنده موافق است امید است این امر و خواسته چندین ساله مردم لنده محقق شود

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نوشته شدهپنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, توسط حسین انجام
.: Weblog Themes By www.NazTarin.com :.